Tietosuojaa tunteella ja maalaisjärjellä

21.12.2018#Yleinen

Vuosi 2018 alkaa pikkuhiljaa päättymään ja GDPRdeskin tietosuojatontutkin hiljentyvät viettämään ansaittua joulua. Tuleva vuosi tuo paljon uutta tullessaan, joten tonttujen parrat tärisevätkin jo innostuksesta tulevan uuden vuoden kujeiden puhkuessa tonttulakin uumenissa.

Vuosi 2018 on ollut kiireinen ja vaiherikas. Tietosuoja-asetus astui voimaan kevään lopuksi. Vuoden vaihtuessa saamme myös uuden tietosuojalain. Asetus on pakottanut meidät kaikki katsomaan toimintamallejamme hiukan uudessa valossa – käsittelemmekö organisaatiossamme henkilötietoja asianmukaisesti ja riittävän turvallisesti?

Kaiken kuluvan vuoden tietosuojakouhotuksen jälkeen meidän kaikkien olisi kuitenkin hyvä muistaa olla ihmisiä toisillemme. Valtaosan tietosuojastakin voi hoitaa loppujen lopuksi tekemällä asiat maalaisjärjellä ja toisen ihmisen tunteet huomioiden. Laithan pitäisi olla loppujen lopuksi luotu varjelemaan meitä ihmisiä toistemme pahoilta teoilta? Maailma ei tietenkään ole aina mustavalkoinen ja lakien pilkulleen noudattaminenkin saa joskus myös hiukan tragikoomisia piirteitä monimutkaisuudessaan. Tietosuojassa pääsee kuitenkin yllättävän pitkälle maalaisjärjellä ja empatialla.

Huomioidaan toinen toisemme ihmisinä näin joulun aikana, mutta myös tulevana uutena vuotena. Järjen käytöstä ei voi joulunakaan täysin luopua, mutta ruuvataan se suorittamisen ruuvi vähän pienemmälle ja nautitaan hetki akkuja ladaten.

 

Kiitos rakkaat asiakkaamme kuluneesta vuodesta!

 

-Perttu Marttila
Tuotepäällikkö GDPRdesk