Poikkeama

Poimi Poikkeama-näkymä

”Poimi Poikkeama”-näkymässä listataan sovelluksessa olevat poikkeamat. Näkymässä esitetään seuraavat tiedot:

• Otsikko
  • Tapahtuma-aika
  • Havaintoaika
  • Havainnon tyyppi
  • Tila
  • Raportoitu viranomaisille pvm
  • Raportoitu asianosaisille

Uuden Poikkeaman luominen

Uuden Poikkeaman luominen ”Poimi Poikkeama”-näkymästä tapahtuu painamalla ”Lisää uusi”-painiketta.

Sovellukseen avautuu uusi välilehti, johon syötetään uuden poikkeaman tiedot.

Uuden poikkeaman luomista varten tulee antaa minimissään pakolliset tiedot, jotka on merkitty punaisella tähdellä. Tietojen syöttämisen jälkeen paina Tallenna-painiketta.

Uusi poikkeama näkyy ”Poimi Poikkeama”-näkymässä.

Poikkeaman käsittely

Uuden toimenpiteen luominen Poikkeamalle

Poikkeamalle voi luoda uuden toimenpiteen painamalla ”Uusi toimenpide”-painiketta.

Sovellukseen avautuu uusi välilehti, johon syötetään uuden toimenpiteen tiedot.

Uuden toimenpiteen luomista varten tulee antaa minimissään pakolliset tiedot, jotka on merkitty punaisella tähdellä. Tietojen syöttämisen jälkeen paina Tallenna-painiketta.

Tallentamisen jälkeen Toimenpiteen tilaksi tulee avoin(1.) ja perustiedot-osioon tulee näkyviin linkki(2.) käsitteeseen johon toimenpide on liitoksissa.

Uuden lisätiedon luominen Poikkeamalle

Poikkeamalle voi luoda uuden lisätiedon painamalla ”Uusi lisätieto”-painiketta.

Painikkeen painamisen jälkeen avautuu dialogi-ikkuna johon lisätieto kirjataan. Painamalla Tallenna-painiketta Lisätieto tallennetaan sovellukseen.

Sovellukseen tallennettu Lisätieto tulee näkyviin Poikkeaman-kortille. Lisätiedosta näytetään kirjaaja, kirjausaika ja lisätieto.

Avaa raporttinäkymä Poikkeamasta

Poikkeamasta voidaan avata raporttinäkymä, jossa käyttäjä näkee kaikki poikkeaman-tiedot yhdellä kertaa.

Raportti avataan painamalla ”Näytä raportti”-painiketta.

Raportin tulostaminen

Raportin voi tulostaa sivulla olevalla Tulosta-painikkeella, ”Ctrl+P” pikanäppäinyhdistelmällä tai selaimen Tulosta-sivu toiminnolla.

Tulosta-painiketta painamalla avautuu selaimesta riippuen dialogi-ikkuna, jossa sivun voi tulostaa. (Ylläoleva kuva on Chrome-selaimesta, joka näyttää tulosteesta esikatselun)

Poikkeaman merkitseminen käsitellyksi

Poikkeama voidaan merkitä käsitellyksi painamalla ”Merkitse käsitellyksi”-painiketta.

Kun poikkeama on merkattu käsitelty tulee sen tilaksi Käsitelty.

Käsitellyn Poikkeaman uudelleenavaaminen

Poikkeama joka on tilassa(1.) Käsitelty voidaan avata uudelleen käsiteltäväksi painamalla ”Avaa käsittelyyn”-painiketta(2.).

Kun poikkeuma on avattu uudelleen käsittelyyn sen tilaksi muuttuu: Avoin.

Poikkeamat-raportti

Poikkeamat-raportilla käyttäjä voi selata kaikkia sovelluksessa olevia poikkeamia ja luoda tarkempia hakuja.

Raportti avataan ”Poimi poikkeama”-näkymästä painamalla ”Avaa raportti”-painiketta.

Raportti avautuu uuteen sovellusvälilehteen. Raporteilla on seuraavat yhteiset toiminnot:

1. Raporteilla on hakuehtoja joita muuttamalla raportin tulokset suodatetaan.
  2. Hakuehtojen muuttamisen jälkeen tulee raportti ladata uudelleen painamalla ”Lataa uudelleen”-painiketta.
  3. Näkyvissä olevien tulosten suodattaminen onnistuu listauksen yläpuolella olevalla hakukentällä.
  4. Listauksessa näytettävien sarakkeiden näkyvyyttä voidaan muokata painamalla Sarakkeet-painiketta. Sarakkeiden näkyvyyttä säädetään avautuvasta valikosta.
  5. Jokaisella sarakkeella on oma hakukenttä/hakuvalikko, jonka mukaan listauksessa näytettäviä tuloksia voidaan suodattaa.